Voorkom rupsenvraat *video*

Voorkom rupsenvraat, breng een fysische barrière aan

Wanneer je rupsen in je buxus hebt wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. De rupsen vreten de blaadjes aan waarbij de blaadjes bruin worden. Gelukkig van je je buxus weerbaarder maken waardoor rupsen minder kans maken.

De rupsen zijn altijd op zoek naar de meeste verse sappige en jonge blaadjes. Wanneer je de buxus vanaf maart met Lavameel bestuift worden die bladeren harder en onaantrekkelijk gemaakt. De buxus blijft even mooi en diepgroen, maar zijn voor de rupsen onaantrekkelijk qua smaak geworden, waardoor ze hun voedsel elders zullen gaan zoeken. Je kan DCM Vitasilica® Lavameel met de hand uitstrooien, maar het is nog beter om DCM Poederverstuiver te gebruiken. Met deze bestuiver verdeel je het poeder gelijkmatig over en tussen de gehele buxus zodat alle bladeren worden geraakt en je geen poeder verspeelt.

Hoe? bestuif de buxus om de 4 weken met DCM Vitasilica® Lavameel.

Voorkom ook een uitbraak van nieuwe rupsen.

Vanaf mei-juni veranderen de rupsen in motten, die in augustus alweer volgroeid zijn en in september nieuwe rupsen vormen. Door de DCM Buxusval in te zetten houdt je de uitbraak onder controle. Dit feromoon is als het ware een sexlokstof, die de mannelijke motten vangt, zodat het vrouwtje niet meer kan paren en ene uitbraak wordt voorkomen in jouw tuin.

Geef een reactie