Maak je tuin groen *video*

Tuinwinkel en tuincentrum Gelderland

Tips om je tuin te vergroenen

Wist je dat de groen in je tuin zorgt voor een daling van temperatuur en een betere opname van regenwater?

  1. Leg een stuk gazon aan.

Een strook gazon zorgt voor een natuurlijke afwatering van het regenwater. Verbeter je bodem met Vivimus® en strooi dan Activo® Plus graszaad, een speciaal sterk graszaad voor sport- en speelgazons. Denk ook gelijk aan het geven van meststof, zodat de graswortels na opkomst genoeg voeding hebben om een sterk groen gazon te vormen. Speciaal voor de aanleg van gazons is er Meststof Aanleg Gazon, die zorgt voor een snelle inworteling en dichte groei. Bekijk hier het stappenplan voor een nieuw gazon.

  1. Plant een boom in de tuin.

De wortels van een boom nemen een grote hoeveelheid water op. Bovendien zorgt een boom voor biodiversiteit in jouw tuin, een schone lucht en meer groen. Verbeter ook hier eerst de bodem met Vivimus® Universeel, zodat de boom goed aanslaat en geen de boom direct voeding mee voor een goede start. Dit doen alle hoveniers ook. Gebruik daarvoor DCM Meststof Siertuin. Bekijk hier de aanplantvideo.

  1. Plant een haag of klimplanten tegen de schutting.

Ook de schutting kan bekleed worden met groen. Denk aan coniferen, een taxushaag, een klimop of juist een bloemrijke kamperfoelie of clematis. Het zorgt voor een natuurlijke wateropname en afwatering én vormt een natuurlijke woonplaats voor vogels en andere dieren. Verbeter ook hier de grond met Vivimus® Universeel en geef de haag of klimplant direct de juiste voeding mee. Hagen bemest je dan het liefste met Meststof Taxus, Hagen & Coniferen en bloemrijke klimplanten, zoals de kamperfoelie en clematis met Meststof Clematis & Klimplanten. Deze is namelijk afgestemd op deze bloemen en zorgt voor een rijke bloei, veel knoppen en intense kleuren.