Irritatie aan luchtwegen

Omdat Akiko gauw last heeft van haar luchtwegen zijn wij gaan kijken naar een stofvrij stalstrooisel. Wij kwamen al snel uit bij de houtvezel XL Excellent van Plospan en gebruiken dit nu al ruim een jaar en Akiko is gelukkig hoestvrij. Omdat wij zelf zo enthousiast zijn hebben we besloten de houtvezel XL Excellent naast de gewone houtvezel van Plospan op te nemen in ons assortiment.

De houtvezel XL Excellent is een bodembedekker met een uitzonderlijk absorptievermogen. Daardoor zijn deze houtvezels niet alleen efficiënt en zuinig in gebruik, maar ook wordt het mestvolume aanzienlijk gereduceerd.

Excellent wordt speciaal aanbevolen als bedding voor paarden. Het is namelijk een stofvrij product waardoor irritatie aan de luchtwegen wordt voorkomen. Daarnaast is het zacht en comfortabel waardoor de gewrichten worden ontzien.

De Excellent Xl Bodembedekker van het merk Plospan wordt ook regematig in de hokken van konijnen en kippen gebruikt. Het geeft ten opzichte van zaagsel en vlas een uitzonderlijk groot volume.

 

 

Geef een reactie