Samshield

Prachtig zijn ze, de rijhelmen van Samshield maar het allerbelangrijkste ze zijn super super veilig! In onze ruitershop hebben wij een ruime sortering Samshield rijhelmen en kunnen Marjan, Floor, Celine en Jolanda je een goede passende rijhelm aanmeten. Je kunt bij de Samshield configurator alvast een kijkje nemen wat allemaal mogelijk is.

 

De filosofie achter Shamshield:

Samshield is het resultaat van een mix tussen de behoeften van de jonge ruiter, creatieve energie van de jonge ontwerper en technische visie van ingenieur. Samshield filosofie is gesteld om telkens opnieuw de ultieme mix op het gebied van actieve en passieve veiligheid, comfort, hygiëne, materiaal en de afwerking van hoge kwaliteit en maatwerk te realiseren. Modern paardrijden eisen innovatie, Samshield levert hier een grote bijdrage in door de toevoeging van elegantie en het onderscheidend vermogen. VG1 Norm Ook voldoen alle Samshield rijhelmen aan de veiligheidsnorm volgens de VG1-norm. Dit houdt in dat zij door zwaardere test moeten, dit zijn eisen op het gebied van schokabsorptie, weerstand, riemsterkte en stabiliteit.

Samshield Shadowmatt Het basismodel van Samshield. Deze chique rijhelm van Samshield is gemaakt van polycarbonaat met anti-kras laag. Tevens beschikt deze rijhelm over een optimale ventilatie voor een nog beter draagcomfort. De rijhelm bestaat uit 3 maatschalen s,m,l en worden op maat gemaakt met de uitneem- en wasbare liners (51-61). Deze rijhelm is met diverse opties naar keus aan te passen en kan worden uitgerust met een knotuitsparing ideaal voor op concours.

Personalistatie Samshield heeft een basis model, die je als klant geheel naar eigen wens kunt samenstellen en elk detail zelf kunt bepalen; De basis van de rijhelm kan gekozen worden in shadowmatt of alcantara. (VERSCHIL) Alcantara: Het shadowmatt is gemaakt van polycarbonaat met anti-kras laag en het alcantara is een bepaalde soort stof, wat erg lijkt op suède. De stof bestaat uit een melange van hechtgeweven microvezels en bestaat voor 68% uit polyester en voor 32% uit polyurethaan. Omdat de vezels uiterst dun van structuur zijn, heeft de stof een fluweelzacht aanvoelende bovenlaag. De stof is slijtvast en makkelijk te reinigen, ideaal voor de paardensport. De top van de rijhelm kan gekozen worden in verschillende kleuren en materialen: – leder, – alcantara, – galuchat (pijlstaartrogleer), – krokodillenleer, – pythonleer, – hagedissenleer, – leer met bloemenpatroon – kristallen stof van swarovski, – een mengeling van kristallen swarovski, – bloemenpatroon van swarovski en – ruitpatroon van swarovski – een shimmer top. Het lijntje wat om de top loopt kan gekozen worden in verschillende kleuren: matt, chroom (ook de keuze uit swarovski elementen), metallic, titanium of glossy.

Als laatste kan het logo van Samshield gekozen worden in de kleuren goud, zilver of brons in het chroom. Daarnaast zijn er ook nog is vele extra’s toe te voegen aan jouw gepersonaliseerde rijhelm zoals de vlag van jouw land, initialen van een (of volledige) naam of het logo van een merk.