Rutger Culinair

Iedere zaterdag hebben wij een demo cq proeverij en afgelopen zaterdag was Rutger Culinair bij ons. Hij maakte op de OFYR heerlijke Pulled Chicken met verse paratha’s, echt super lekker! Voor de liefhebbers hierbij het recept:

Ingrediënten:
Pulled chicken:

-1 tot 1,5 kilo kipdijfilet
-4 teentjes knoflook
-1 rode ui
-2 stengels citroengras
-4 kaffir lime blaadjes
-1 rode peper
-1 stuk gember
-1 liter kippenbouillon of fond
-1/3de van een potje Thai Rub van therubclub.nl

Snij de avond voor je het gaat maken de kipdijfilet in twee stukken en controleer op bot restjes. Marineer de kip royaal met de Thai Rub en zet de kip in een afgesloten bak in de koelkast. Snipper de ui, snij de knoflook fijn, de gember in plakken en de peper in ringen. Doe olie in een pan en bak de ui en knoflook aan tot deze glazig is. Doe dan de kip erbij en bak deze aan, als deze aangebakken is en doe dan de bouillon erbij en alle andere verse kruiden. Laat het een uur lekker sudderen en trek het met twee vorken uit elkaar.

Recept Paratha:

-250 gram bloem (atta bloem is het beste anders volkoren bloem)
-halve theelepel zout
-240 milliliter water.
-1 eetlepel olie.
Ingrediënten vulling Paratha:
-1 grote voorgekookte vastkokende aardappel
-1 theelepel uien poeder
-1 theelepel garam masala
-1 theelepel komijnpoeder
-1 klein bosje verse fijngesneden koriander.

Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg, je merkt vanzelf wanneer het deeg goed samen komt. Maak daarna bolletjes van 70 gram en leg die even 20 minuten apart. Rasp voor de vulling de aardappel met een grove rasp en doe deze in een kom met alle andere ingrediënten en maak een massa ervan.
Maak van elk bolletje een kommetje en doe een eetlepel van de vulling erin en sluit het bolletje. Rol het uit tot een rondje en smeer het in met gesmolten ghee (geklaarde boter). Vouw het dubbel tot een half rondje en smeer nogmaals in met ghee en vouw het tot een drie hoekje en rol het uit tot een driehoek met zijden van 15 centimeter. Smeer op de kant die je op de pan of plancha legt in met ghee en bak tot die mooie lichtbruine plekjes krijgt, smeer de bovenkant in en draai om om de andere kant te bakken. Vouw de Paratha uit en serveer met pulled chicken zoetzuur en sambal.

Eet smakelijk!