Königs rijlaarzen

Wie de laars past…….trekt hem aan!

Vooral de fantastische laarzen van Königs, niets is te gek, bijna alles is mogelijk. Kom eens langs om te kijken wat er allemaal mogelijk is met de rijlaarzen van Königs, Marjan, Floor, Celine en Jolanda helpen je graag met het maken van een keuze en meten de laars met alle liefde aan.

In 1850 werd het eerste kleine schoenmakersatelier  opgericht door Anton Königs en rond de eeuwwisseling begon hij met de productie van zijn eigen schoenen met verschillende assistenten. Aanvankelijk werden voornamelijk werkschoenen voor boeren en veldwerkers gemaakt, maar later bestelde de krijgsmacht schoenen en laarzen voor hun soldaten. Tot 15 jaar geleden was Königs leverancier van de Duitse strijdkrachten.

Sinds 1990 produceert het bedrijf uitsluitend eersteklas rijlaarzen, een toekomstgerichte beslissing die werd genomen door senior directeur Manfred Königs. Zijn zoon Achim groeide op in de schoenenfabriek en verdiende zijn eerste zakgeld door daar te helpen. Na zijn studies bedrijfsmanagement volgde hij de gerenommeerde schoenmakersopleiding van Pirmasens en nam hij in 1999 de leiding van de algemene leiding over.

Het traditionele kantoor in het hart van Erkelenz Tenholt telt tegenwoordig 44 medewerkers en het product dat ze maken staat hoog aangeschreven bij ruiters over de hele wereld.

Königs-laarzen onderscheiden zich door uitstekende materialen, evenals een zeer complex individueel vakmanschap met veel handwerk. Königs-laarzen worden nog steeds exclusief in Erkelenz vervaardigd. Daarom kan Königs voor een maximale flexibiliteit zorgen.