Gratis grondtest

Laat GRATIS je tuingrond testen zaterdag 14 maart van 9:00 tot 15:00

Het wordt een stuk makkelijker om mooie planten te laten groeien en je gazon te onderhouden als je weet wat jouw tuingrond nodig heeft. Met de DCM grondtest is het eenvoudig om hierachter te komen. Deze kun je GRATIS laten doen in onze winkel zaterdag 14 maart. Zo krijg je een gericht advies dat is afgestemd op jouw grond.

Door een grondtest te laten doen kan de grond uit jouw tuin getest worden om te kijken of het een gezonde en vruchtbare bodem is waar planten graag op groeien. De grondtest wordt gedaan in onze winkel aan de hand van een monster of grondstaal die je zelf meeneemt uit jouw tuin.Je neemt een grondstaal door op 3 plaatsen in je tuin wat grond te pakken. Deze 3 plaatsen kun je bijvoorbeeld in een diagonale lijn door je tuin nemen om een representatief monster te krijgen. De wortels van planten en bloemen groeien wat dieper in de grond en niet aan de oppervlakte, daarom is het verstandig om het monster wat dieper uit de grond te pakken. In de borders kun je het beste 10 centimeter diep een staal pakken en in het gazon tussen de 5 en 8 centimeter diep. Als je op de verschillende plaatsen grond hebt weggepakt, dan kun je deze grond bij elkaar doen. Het is belangrijk dat je de grond goed door elkaar hutselt. Stop het grondmonster in een (jam)potje of in een zakje en neem het mee naar onze winkel! Tip: neem het monster niet langs de rand van het perceel, maar pak de grond tussen de planten vandaan of nog beter: pak de grond weg op de plek waar je straks planten wilt plaatsen!

Wanneer je met je grondmonster naar onze winkel komt, wordt deze GRATIS voor jou getest. Zo krijg je een betrouwbare meting en gericht advies om jouw tuin in topconditie te krijgen. We testen je grond op drie punten, namelijk de zuurgraad, bodemstructuur en de voedingstoestand. Alle drie de factoren zijn van belang voor een vruchtbare bodem.De zuurgraad geeft de zuurheid van de bodem weer. Deze wordt gemeten in pH-waarden. Hoe lager de waarde is, hoe zuurder jouw grond is. Wat de beste zuurgraad is, is afhankelijk van het type planten dat je wilt gaan neerzetten en het type bodem.De tweede factor is de bodemstructuur. Dit is belangrijk omdat de wortels van planten zich goed moeten kunnen verankeren na de aanplanting. Stevige en gezonde wortels kunnen met een goede bodemstructuur genoeg zuurstof, water en andere voedingsstoffen opnemen. Deze voedingsstoffen oftewel voedingstoestand is het derde onderdeel dat wordt getest. De bodem moet natuurlijk de goede grondstoffen bevatten. Als de grond niet genoeg voeding voor de planten heeft, dan kun je deze aanvullen met bijvoorbeeld organische meststoffen van DCM .

Kom naar onze winkelen laat jouw bodem GRATIS testen met de DCM grondtest.

Geef een reactie