Dutch BBQ Team wint The Heat is On BBQ Battle!

De eerste wedstrijd als onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en 2023 is een feit. De aftrap, in de vorm van The Heat is On Battle die vandaag werd georganiseerd in Est, is gewonnen door BBQ-team Dutch BBQ Team Est ligt in de Betuwe, bekend om de fruitteelt van appels, peren en kersen. Het centrale thema van deze BBQ-battle was dan ook ‘fruit’. Alle BBQ-teams kregen een goedgevulde mand met fruit om te verwerken in hun gerechten.

Tijdens The Heat is On Battle🔥 moest elk BBQ-team vier gerechten bereiden. Het hoofdingrediënt van deze gerechten, waaronder vlees, vis, groenten en een mystery box voor het dessert, werd door de organisatie aangeleverd. Alle overige garnituren konden de teams zelf meenemen. Wel moest volgens het reglement alles ter plaatse bereid worden. Daarnaast ontvingen alle teams een goedgevulde fruitmand en was het de bedoeling dat in de eerste drie gerechten een onderdeel uit de fruitmand werd gebruikt.

Het vierde gerecht moest een dessert zijn, gemaakt uit een Mystery Box dus dat was nog even spannend voor de teams. Bij het maken van het dessert mocht alleen met de producten uit de Mystery Box worden gewerkt. Minimaal de helft van de ingrediënten uit de Mystery Box moesten worden verwerkt in het laatste gerecht.

De gerechten zijn door de juryleden ‘blind’ gejureerd. Het was niet te zien van welk BBQ-team het gerecht afkomstig was. De jury beoordeelde de gerechten op smaak, malsheid en opmaak, maar ook op de keuze van de garnituren, garnering en creativiteit. Hygiëne en voedselveiligheid zijn streng gecontroleerd tijdens de wedstrijd en telden mee in het eindresultaat.

De winnaars:

Buikspek met zwoerd, powered by Slagerij Kaldenberg, gewonnen door Serious Hot Fouls.
Tarbot, powered by Seafarm, gewonnen door Dutch BBQ Team
Bloemkool, gewonnen door Dutch BBQ Team
Mystery Box , bestaande uit items voor dessert gewonnen door Dutch BBQ Team

Winnaar van de The Heat is On Battle:

Dutch BBQ Team
Serious Hot Fouls
Triple B Kitchen

Graag willen wij de volgende bedrijven bedanken voor hun bijdrage: Seafarm, Sligro, Slagerij Kaldenberg, Brouwerij de Betuwe, Heren van Malsen, Fire & Food, Vitamineluifel van Aelst, Nimit bier en ECHT houtskool.

Nederlands kampioenschap Culinair BBQ-en 2023

Deze wedstrijd is onderdeel van het Nederlands kampioenschap Culinair BBQ-en 2023, georganiseerd door WBQA en SBWN. Er is één BBQ-competitie, die bestaat uit minimaal 8 wedstrijden. Het BBQ-team met het hoogste aantal punten van zijn 4 beste wedstrijden kan zich Nederlands Kampioen Culinair BBQ-en 2023 noemen. Er zullen wedstrijden plaatsvinden in o.a. Est, Zwolle, Son en Breugel, Park de Hoge Veluwe, Harderberg en Sloten. De volgende wedstrijd van het Nederlands kampioenschap Culinair BBQ-en 2023 is in Zwolle.

WBQA staat voor World Barbecue Association: een internationale barbecue organisatie die wereldwijd actief is en waarbij culinair barbecuegenot, informatieverstrekking en vriendschap centraal staan. www.wbqa.nl

SBWN staat voor Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland en is een organisatie die door BBQ-vrienden is opgericht om een mooie BBQ-competitie te hebben. www.sbwn.nl