Een heerlijke variatie op de bekende tiramisu, gemaakt met een mooi lokaal Tiels biertje Nimit!
Ingrediënten:
4 eierdooiers
4 eetlepels Nimit Senior
400 gram mascarpone
250 ml slagroom
200 ml Nimit Senior
200 gram lange vingers
25 gram geraspte pure chocolade
cacaopoeder
Bereiding:
Doe de eierdooiers samen met de suiker en de 4 eetlepels bier in een hittebestendige kom en klop dit geheel tot een glad mengsel.
Verhit een pan met een laag water en verhit de kom met het mengsel au bain marie. Zorg ervoor dat dit niet gaat koken en blijf roeren tot je een mooi dik mengsel hebt.
Zet de schaal in een bak met koud water en blijf roeren tot dit mooi kan afkoelen.
Wanneer dit is afgekoeld, voeg de mascarpone er door heen tot dit mooi gemengd is .
Sla de slagroom stijf en vouw dit door het mengsel.
Doe 200 ml bier in een schaal, waarin je makkelijk de lange vinger kort kunt dopen. Neem een schaal met opstaande rand en begin met een laag lange vingers die kort in het bier hebben gelegen. Doe daar bovenop een laag van het mascarpone mengsel en voeg wat geraspte chocolade toe. Herhaal deze stap nogmaals.
Bovenop dit alles strooi je een laagje cacaopoeder en wat geraspte pure chocolade.
Zet de schaal in de koelkast en laat minimaal een uur opstijven.
Heerlijk genieten van dit mooie dessert!