BBQ Workshops

De échte liefhebbers van BBQ gaan het hele jaar door. En terecht, want in het najaar en de winter kun je jouw BBQ skills tot een volgend niveau tillen. Of je nu begint met grillen op een keramische BBQ, firepit of de fijne kneepjes van de het BBQ’en al onder de knie hebt, wij bieden voor elk niveau interessante en uitdagende BBQ workshops aan! We werken met de lekkerste seizoensproducten en zorgen dat je met veel nieuwe kennis terug naar huis gaat. Technieken, brandstoffen en verschillende andere thema’s worden namelijk ook uitgebreid behandeld. Uiteraard proef je tijdens de BBQ workshop alles onder het genot van een heerlijk drankje.

Kom langs in Est en leer alles wat onze pitmaster Marco van Arken over BBQ weet. Bekijk hieronder onze actuele BBQ workshops, cursussen & masterclasses. Heb jij nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Actuele bbq Workshops

Bekijk westrienen workshops Bekijk externe workshops Bekijk Kamado Joe Bootcamp

Big Green Egg workshops - Locatie Arcadia

Als officiële Big Green Egg Dealer bieden wij niks anders dan de hoogste kwaliteit aan. Dat geldt ook voor de BBQ workshops. Deze worden gehouden op Landgoed Arcadia, laatst omgedoopt tot “Home to Big Green Egg”. Dat hier de lat hoog ligt is dus wel duidelijk. De officiële Big Green Egg chefs leren je hier graag de kneepjes van het vak zodat je thuis in een handomdraai de meest lekkere en complexe gerechten op tafel tovert. Het is een unieke BBQ experience, waarmee jij binnen de kortste keren een echte BBQ master wordt!

Landgoed Arcadia

Een kilometer buiten Steenbergen ligt het prachtige Landgoed Arcadia. Acht hectare grond aan puur natuur, inclusief een mooie vijver en 600 goedverzorgde walnotenbomen waar elk jaar de lekkerste walnoten vanaf komen. Na een rondje wandelen kun je een drankje doen op het terras van de brasserie. Ook is Arcadia huis aan de officiële Big Green Egg workshops, nergens kom je er op een leukere en lekkerdere manier achter wat jouw Green Egg te bieden heeft!

(Landgoed) Arcadia, wat paradijs betekent in het Grieks, is te vinden op:

Afgeslechtedijk 12,

4651 RC  Steenbergen

Green Egg BBQ workshop op maat 

Heb je net een Big Green Egg in jouw tuin of ben je van plan om er een te kopen? Leer de basistechnieken tijdens de basis BBQ workshop!
Heb je de basis al helemaal onder controle? Daag jezelf dan uit met de BBQ masterclass en laat je inspireren door nieuwe technieken en bijzondere ingrediënten.
Misschien wel het mooiste accessoires dat op de Big Green Egg past, de EGGspander. Maar hoe eindeloos zijn de mogelijkheden nu echt? Ontdek het tijdens de EGGspander workshop.

Voor iedere Egg’er is er een workshop op maat. Via onderstaande widget kan je direct bij Landgoed Arcadia een workshop naar keuze boeken. Kies het aantal personen, de gewenste BBQ workshop en selecteer de datum en tijd die het beste uitkomt. Voor welke workshop je ook kiest, het is een unieke BBQ experience! 

bbq workshop


Basis BBQ Workshop

Heb je net een Big Green Egg gekocht, of ben je van plan om er misschien een te gaan kopen? Dan is dit de ideale BBQ workshop voor jou! Onze ervaren koks leren je alles wat je moet weten om goed met de Big Green Egg aan de slag te kunnen.

BBQ Masterclass

Weet jij al hoe je met je ei om moet gaan maar ben je een beetje uitgekeken op altijd weer die pizza’s of biefstukjes? Laat je inspireren door nieuwe technieken en ingrediënten tijdens deze BBQ cursus! We kruipen dieper dan ooit in de geheimen van het groene ei.

Ontdek de EGGspander

Misschien wel het mooiste accessoire voor de Big Green Egg dat er is, de EGGspander.

Laat je culinaire creativiteit de vrije loop. Dit slimme systeem creëert een oneindig aantal opstellingen waardoor je het maximale uit jezelf én je EGG haalt. Tijdens deze BBQ kamado workshop laten we je zien hoe je de kunst van het bakken op meerdere niveaus onder de knie krijgt. Onder het genot van een aantal heerlijke gerechten leren onze grillmasters je al hun geheimen.

Wat ga je doen?

Tijdens de basis BBQ kamado workshop beginnen we bij het begin. Wat zijn de voordelen van een Big Green Egg? Waarom wordt deze kamado door talloze topchefs over heel de wereld aanbeden? We leggen het allemaal aan je uit.  Voor het bakken kan beginnen moet de Big Green Egg natuurlijk aangestoken worden, wat soms een lastige taak blijkt te zijn. Daarom laten wij zien hoe je dit zo simpel en snel mogelijk kan doen. Binnen 15 minuten staat het ei op 250 graden, klaar om te grillen! Daarna lopen we door de verschillende kooktechnieken die een Green Egg biedt, denk aan grillen, roken en bakken. En hoe krijg je jouw Egg nu op de ideale temperatuur voor jouw kooktechniek, ook door temperatuurbeheersing lopen we even heen. Na deze uitgebreide uitleg is het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan, met hulp van onze ervaren chefs tover je een heerlijk 3-gangen diner op tafel. Samen met een drankje uit onze brasserie kun je hier op een van de mooie plekjes op ons landgoed van genieten. Tussen het helpen door bakt de chef ook een paar van zijn favoriete lekkernijen, je zal niets tekort komen!

Wat ga je doen?

Herontdek jouw Green Egg, er zijn zoveel technieken mogelijk op deze prachtige kamado. In deze masterclass gaan we dieper in op de uitgebreide collectie roosters en accessoires die Big Green Egg aanbiedt, maar ook komen diverse manieren van bereiden voorbij. Denk aan methodes als Reverse-Sear of Caveman style die aan bod zullen komen. Het eerste deel zal worden besteed aan uitleg en demonstratie van onze topchefs, daarna is het aan jullie de taak. Gerechten en ingrediënten van de hoogste kwaliteit die je na de BBQ cursus ook zo op jouw eigen Egg uit de mouw schudt. Tijdens de masterclass maakt onze chef voor jullie een aantal van zijn favoriete lekkernijen voor tijdens het bakken. Samen met een drankje uit onze brasserie kun je hier op een van de mooie plekjes op ons landgoed van genieten. Als dat niet genieten wordt?

Wat ga je doen?

Als we alle mogelijke opstellingen van de Eggspander zouden behandelen, moeten we een heel weekend inplannen. Daarom hebben onze chefs voor jou de leukste en nuttigste opstellingen uitgekozen. We laten je zien hoe je één helft van de Big Green Egg gebruikt om op hoge temperatuur je vlees te grillen terwijl je op de andere kant op veel lagere temperatuur je aardappelen poft. Pizzas op meerdere niveaus tegelijk klaar maken? De ultieme Surf & Turf? Drie compleet verschillende gerechten tegelijk serveren? Je kan het zo gek niet bedenken of de EGGspander biedt er accessoires voor. Verder bewijzen we dat ons eigen LetzQ Spit naadloos past in het EGGspander systeem, met heerlijke gerechten als resultaat. Natuurlijk blijft het niet bij uitleg en demonstratie, jullie gaan zelf ook aan de slag! Met hulp van onze ervaren chefs tover je heerlijke gerechten op tafel. Samen met een drankje uit onze brasserie kun je hier op een van de mooie plekjes op ons landgoed van genieten. Tussen het helpen door bakt de chef ook een paar van zijn favoriete lekkernijen, je zal niets tekort komen!

Overige informatie

  • De BBQ workshop duurt 4 uur
  • 3 drankjes inbegrepen
  • De specifieke gerechten die gemaakt zullen worden verschillen per workshop, tijdens het boeken kan je allergieën etc. doorgeven

Capaciteit: 16 personen per workshop

Overige informatie

  • De BBQ masterclass duurt 4 uur
  • 3 Drankjes inbegrepen
  • De specifieke gerechten die gemaakt zullen worden verschillen per workshop, tijdens het boeken kan je allergieën etc. doorgeven

Capaciteit: 16 personen per workshop

Overige informatie

  • De BBQ workshop duurt 4 uur
  • 3 Drankjes inbegrepen
  • De specifieke gerechten die gemaakt zullen worden verschillen per workshop, tijdens het boeken kan je allergieën etc. doorgeven

Capaciteit: 16 personen per workshop