Voor tuin, dier en plezier!

Meer informatie:
0345 565060

Dekens

Na het rijden in de winter is het bij geschoren paarden verstandig om een uitrijdeken te gebruiken zodat de bilspieren en nieren niet te snel afkoelen. Uitrijdekens zijn er in meerdere varianten te verkrijgen. De meest gebruikte zijn de dekens van wol, fleece of waterdicht materiaal.
 
Als een paard na het rijden bezweet is, kun je hem een zweetdeken opleggen. Zweetdekens zijn meestal van wol of fleece gemaakt. Een voordeel van de zweetdeken is het hoge absorptievermogen; je paard wordt droog en het zweet komt als een natte laag bovenop de deken te liggen. Tevens zorgt een zweetdeken ervoor dat de spieren niet te snel afkoelen.
 
Een winterdeken kan een paard zowel in de wei als op stal dragen. De dekens zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kunnen al dan niet waterdicht zijn. Wanneer het paard de deken ook in de wei moet dragen is het aan te raden om een waterdichte deken te kopen.
 
Vliegendekens zijn zeer dunne dekens met kleine gaatjes. Deze dekens worden met name in de zomer gebruikt bij paarden die zeer gevoelig of allergisch zijn voor vliegen. Sommige dekens zijn geschikt om paarden mee op de wei te zetten, andere zijn speciaal bedoeld voor tijdens het rijden.
 
Ook voor het reinigen en repareren van dekens en dekjes kunt u bij ons terecht!
 
Dekens hebben wij van de volgende merken: (waar we ook dekjes van hebben staat er dan achter)
NB Nu bij ons verkrijgbaar stijgbeugels van Freejump.
Freejump beugels zijn  *van zeer hoge kwaliteit  *Voorzien van een flexibele buitenkant *leverbaar in diverse leuke kleurencombinaties.