Deze BBQ Masterclass wordt door niemand minder gegeven dan Jeroen Hazebroek, een fantastische Pitmaster en schrijver van o.a. het boek “Hete Kolen”. Naast de talloze BBQ boeken die Jeroen samen met Leonard Elenbaas heeft geschreven is hij eigenaar van Het Kookvuur en heeft hij maar liefst 30 jaar barbecue-ervaring. Jeroen is een bevlogen leraar en een gezellige gastheer dus van deze workshop heb je niet alleen op de dag zelf plezier, maar ook de jaren erna. Profiteer van de kans om van deze geweldige Pitmaster alle BBQ tips & tricks te leren en stel vooral alle vragen die je hebt nu je de kans hebt! Deze Masterclass is geschikt voor de beginnende BBQ-er maar zeker ook voor de ervaren Pitmaster.
De feestdagen komen eraan dus Jeroen gaat aan de slag met wild en andere herfstproducten om je voldoende inspiratie voor de Kerst en andere feestdagen te geen.
Het mooie aan onze BBQ Masterclasses is dat je gebruik kunt maken van alle A-merken kamado’s, Primo, Kamado Joe, Big Green Egg of The Bastard, ze staan voor je klaar. Wil je toch liever ervaren wat het is om te BBQ-en op een Afrikaanse Braai, een Napoleon gas BBQ, een Oklahoma Joe smoker of een OFYR je eten klaar te maken, geef dit even aan en het wordt geregeld!
We maken uitsluitend gebruik van kwaliteitsproducten en dat proef je!
Een bijzondere introductie in de wereld van barbecue. Het verschil tussen High & Fast en Low & Slow Barbecue. Maak kennis met de verschillende type’s barbecue en proef natuurlijk de heerlijkste, zelf bereidde gerechten! De nadruk ligt op het samen genieten van de kunst van het barbecueën.
Over de verschillende type barbecues, brandstoffen, het aansteken & controleren van de temperatuur. Over houtskool, briketten en bijvoorbeeld rookhout. Over de bereidingstechnieken, koud roken, warm roken, barbecueën, grillen en searen. Over kerntemperatuur, inpaktemperatuur, eindtemperatuur en meer.
Je wordt ontvangen met koffie of thee met wat lekkers en tijdens workshop hebben we een mooi glas wijn, een biertje of fris.
Alle gerechten die worden bereid, worden daarna ook geproefd. Maak dus niet al te grote eetplannen voor na de workshop!