Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BBQ Battle The Heat is ON

20 april @ 08:00 - 17:00 CEST

Niet zomaar een BBQ Battle tijdens ons BBQ event “The Heat is On🔥”, deze BBQ Battle is onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en 2024! De strijd die de BBQ teams gaan strijden tijdens de The Heat is On🔥 zaterdag 20 april zal dan ook ongeëvenaard zijn.
Ieder BBQ team gaat vier gerechten bereiden, allemaal met thema fruit. Het hoofdingrediënt van de eerste 3 gerechten wordt door ons aangeleverd en zal bestaan uit:

1. Gildehoen
De Gildehoen is een duurzaam stukje vlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Met de Gildehoen haal je een puur Hollands, gezond en zeer smaakvol product in huis. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd. En ook nog eens minder milieu belastend & antibiotica vrij! Deze kip is verkrijgbaar bij de betere slager en polier.

2. Groene en Witte Asperges
Nog een beetje vroeg in het seizoen maar wij zullen ze hebben voor de BBQ Battle. De opdracht is dat 80 % van het gerecht uit Asperges moet bestaan.

3. Umami-oester
Er moeten drie bereidingen met de Umami-oester worden gemaakt. De Umami-oester heeft het beste van twee werelden: een volle schelp en overheerlijke smaak: hartig, zoet, romig, zilt en vol met pit en finesse. Deze smaak ontstaat doordat de van oorsprong Ierse oesters worden verfijnd in gecontroleerde bassins met puur Oosterscheldewater. Hier krijgen ze een speciaal algendieet waardoor de bijzondere 5e smaak (Umami) ontstaat. Ben je klaar voor een ware smaaksensatie? Kies dan voor de Umami-oester! Deze is exclusief verkrijgbaar bij Aqua Triton. Van elke bereiding dien je er drie in te leveren. De asperges worden gesponsord door Sligro Horecagroothandel Den Bosch waarvoor dank!

4. Mystery Box
Wat zal wedstrijdleider Jordi van IJzendoorn dit jaar voor de deelnemers bij elkaar bedenken om tot een heus dessert te komen.

Voor de eerste 3 gerechten krijgen alle teams een goedgevulde fruitmand, in alle gerechten moet een keer een onderdeel uit de fruitmand worden gebruikt. De rest van de ingrediënten moeten de teams zelf meenemen. De fruitmand wordt gesponsord door Vitamineluifel van Aelst en onze dank is groot.
Het vierde gerecht moet een dessert zijn en worden gemaakt uit een Mystery Box dus dat blijft nog even spannend. Er mag alleen met producten uit de Mystery Box worden gewerkt en minimaal de helft van de ingrediënten uit de Mystery Box dienen te worden verwerkt in het eindgerecht, in de Mystery Box zit een beschrijving van alle producten.

Durft jouw BBQ Team het aan? Gaan jullie strijden tegen andere fantastische BBQ Teams? De strijd zal hevig maar eerlijk zijn en wordt blind beoordeeld door TOP WBQA juryleden!

Naast heel veel gezelligheid en natuurlijk de eretitel “Lord of the Heat🔥” zijn er tal van gave prijzen te winnen zoals b.v. waardebonnen t.w.v. € 250,00, € 150,00 en € 100,00 en heerlijke streekpakketten. Bij elke opdracht wordt door de officiële jury een winnaar gekozen en over alle 4 de opdrachten worden een overall eerste, tweede en derde prijs winnaar gekozen daarbij hebben we ook nog een leuke “The Heat is Coming” motivatie prijs .

De inschrijving voor deze fantastische BBQ Battle kost € 75,00. Wil je meer info bel of app dan 0345 – 565 060 Inschrijven kan op de site van de WBQA

De brandstoffen die gebruikt mogen worden zijn brikketten, hout of houtskool. Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, brandblusser, EHBO koffer, werktafels etc.

Verdere algemene regels van de WBQA vind je op hun site. Onze huisregels worden minimaal een maand voor de wedstrijd aan de deelnemende teams gecommuniceerd.

Het strijdtoneel:
BBQ specialist Westrienen
Molenstraat 4
4185 NL Est
Tel/App 0345-565060

Gemakkelijk bereikbaar in het midden van het land met een grote gratis parkeerplaats.

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
08:00 - 17:00 CEST

Locatie

Westrienen
Molenstraat 4
Est, Gelderland 4185 NL Nederland
+ Google Maps